Restauracja

Zapraszamy Państwa do naszej restauracji. Specjalnością naszej kuchni są przede wszystkim dania rybne zawsze świeże, przygotowywane z wysokiej jakości surowców. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.atol-gryfino.pl/restauracja#sigProId30bb000bec

Nie od dziś wiadomo, że kuchnia oparta na rybach jest jedną z najbardziej cenionych przez dietetyków. Ryby dostarczają organizmowi mnóstwo cennych witamin i składników mineralnych. Chcieliśmy podzielić się z Państwem naszym zamiłowaniem i doświadczeniem związanym z kuchnią opartą na rybach. W naszej restauracji polecamy szczególnie zupy i pierożki rybne,  krewetki Black Tiger z masłem czosnkowym a także ryby gotowane, pieczone, grillowane i smażone w rożnych kompozycjach. Dla tych z Państwa, którzy będą chcieli spróbować czegoś innego niż ryby także znajdą się dania mięsne.
 
Jedząc u nas - jedzą Państwo zdrowo, ale co ważne także w przystępnych cenach. Zachęcamy do sprawdzenia naszego menu online. Nasza restauracja to idealne miejsce na obiad z przyjaciółmi, czy rodzinną kolację w spokojnym, przyjaznym, otoczonym zielenią miejscu.
 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Danie Cena
Śledź w oleju lub śmietanie 8,-
Tatar ze śledzika 10,-
Tatar z łososia świeżego 17,-

PRZEKĄSKI NA GORĄCO

Danie Cena
Szaszłyk Bałtycki z dorsza 20,-
Kalmary po rzymsku z sosem Cumberland 17,-
Krewetki Black Tiger z masłem czosnkowym 25,-
Pierożki rybne na kwaśnej śmietanie z koperkiem 14,-

ZUPY

Danie Cena
Zupa gulaszowa rybna 14,-
Razsolnik - Ogórkowa zupa rybna 14,-
Flaczki z kalmarów 13,-
Flaczki wołowe 13,-
Rosół z makaronem 10,-

RYBY SAUTE /SMAŻONE, GRILLOWANE, Z PIECA/

Danie Gramatura Cena
Pstrąg tuszka 300g 20,-
Dorsz filet 150g 22,-
Sandacz filet 150g 28,-
Łosoś norweski filet 150g 25,-
Halibut dzwonko 200g 23,-
Sum filet 150g 22,-

RYBY Z WODY /lub z pieca/

Danie Cena
Pstrąg tuszka
z masłem koperkowym w towarzystwie ziemniaków i warzyw z wody
26,-
Dorsz filet
polany sosem z zielonym pieprzem w towarzystwie ziemniaków i warzyw z wody
30,-
Sum filet
w sosie chrzanowym z ziemniaki i warzywa z wody
30,-
Łosoś filet
w sosie koperkowym podawany z ryżem lub ziemniaki oraz warzywami z wody
33,-
Sandacz filet
polany sosem z zielonym pieprzem podawany z puree ziemniaczanym oraz z warzywami z wody
35,-

DANIA RYBNE

Danie Cena
Pstrąg a’la ATOL
Filet z pstrąga w estragonie z pieczarkami w winie, ziemniakami z wody oraz pomidorami z sosem czosnkowym.
30,-
Pstrąg dla wymagających
Filet z pstrąga z meksykańską salsą, podawany z opiekanymi ziemniakami i sosem tzatziki.
30,-
Dorsz po sycylijsku
Grillowany filet z dorsza serwowany na gorących warzywach z talarkami ziemniaczanymi i sosem tzatziki.
31,-
Dorsz podchmielony
Filet z dorsza w puszystym cieście piwnym w towarzystwie słodkiej kapusty i frytek.
26,-
Strogonow z dorsza
Kawałki fileta saute w sosie pomidorowo-cebulowym podawany z kluskami półfrancuskimi.
23,-
Łosoś na szpinaku
Pieczony filet z łososia podawany na duszonym szpinaku z puree ziemniaczanym
32,-
Sum po wiejsku
Smażony filet z suma podawany na sosie śmietanowo-bekonowym z bukietem warzyw i opiekanymi ziemniakami.
32,-
Sandacz maślany
Filet z sandacza saute z pieczarkami podsmażanymi na maśle podawany z puree ziemniaczanym i sałatą z sosem winegret.
37,-
Halibut z grilla
Halibut dzwonko w towarzystwie bukietu grillowanych warzyw, ziemniaków opiekanych oraz sosu tzatzyki.
34,-

DANIA nie rybne

Danie Cena
Kurczak meksykański
Pierś z kurczaka w sosie z pomidorów z dodatkiem awokado i papryczek piri-piri, podawana z sałatą z sosem winegret i talarkami ziemniaczanymi.
26,-
Kurczak z grilla
Pierś z kurczaka zapiekana z pomidorem i serem mozzarella, serwowana na gorących warzywach z ziemniakami gotowanymi
26,-
Kotlet de volaille
podawany z surówką ze świeżej kapusty oraz ziemniakami z wody.
22,-
Roladka schabowa
Panierowany schab, nadziewany żółtym serem i szynką podawany z surówką, ziemniakami z wody i sosem czosnkowym.
23,-
Karczek a’la ATOL
Grillowany plaster karkówki w marynacie, podawany z surówka, ziemniakami opiekanymi i sosem rosyjskim.
25,-
Kotlet schabowy
podawany z surówką z kapusty oraz frytkami
22,-

DANIA DLA DZIECI

Danie Cena
Paluszki Kapitana ATOL
Kawałki dorsza w cieście podawane z surówką z marchwi, frytkami i ketchupem
15,-
Kurczak ‘cornflakes’
Panierowane w płatkach cornflakes polędwiczki z kurczaka podawane z frytkami, surówką z marchwi i ketchupem
14,-
Penne bambino
Szynka, pieczarki, sos śmietanowo-pomidorowy, ser
13,-

SURÓWKI

Danie Gramatura Cena
Surówka ze świeżej lub kiszonej kapusty 100g 5,-
Surówka z buraczków 100g 5,-
Pomidory z sosem czosnkowym 100g 6,-
Sałata i świeże warzywa z sosem winegret 100g 6,-
Bukiet surówek 150g 6,-
Bukiet warzyw 150 g 6,-

DODATKI

Danie Gramatura Cena
Ziemniaki z wody 120g 3,-
Ziemniaki opiekane 120g 5,-
Krokiety ziemniaczane 120 g 5,-
Frytki smażone, talarki ziemniaczane 120g 5,-
Sosy ciepłe:
Koperkowy, chrzanowy, z zielonego pieprzu
100 ml 4,-
Sosy zimne:
Ketchup, majonez, czosnkowy, winegret, tzatziki, cumberland
50 ml 3,-

DESRY

Danie Cena
Ciasto domowe 11,-
Lody waniliowe lub śmietankowe:
  • na gorąco z wiśniami lub owocami leśnymi
  • z owocami i bitą śmietaną
  • z orzechami, czekoladą i bita śmietaną
10,-