Restauracja

Zapraszamy Państwa do naszej restauracji. Specjalnością naszej kuchni są przede wszystkim dania rybne zawsze świeże, przygotowywane z wysokiej jakości surowców. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.atol-gryfino.pl/restauracja#sigProId30bb000bec

Nie od dziś wiadomo, że kuchnia oparta na rybach jest jedną z najbardziej cenionych przez dietetyków. Ryby dostarczają organizmowi mnóstwo cennych witamin i składników mineralnych. Chcieliśmy podzielić się z Państwem naszym zamiłowaniem i doświadczeniem związanym z kuchnią opartą na rybach. W naszej restauracji polecamy szczególnie zupy i pierożki rybne,  krewetki Black Tiger z masłem czosnkowym a także ryby gotowane, pieczone, grillowane i smażone w rożnych kompozycjach. Dla tych z Państwa, którzy będą chcieli spróbować czegoś innego niż ryby także znajdą się dania mięsne.
 
Jedząc u nas - jedzą Państwo zdrowo, ale co ważne także w przystępnych cenach. Zachęcamy do sprawdzenia naszego menu online. Nasza restauracja to idealne miejsce na obiad z przyjaciółmi, czy rodzinną kolację w spokojnym, przyjaznym, otoczonym zielenią miejscu.
 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Danie Cena
Carpaccio z ośmiornicy 34,-
Tatar z łososia  24,-
Tatar z polędwicy wolowej    ,-

PRZEKĄSKI NA GORĄCO

Danie Cena
Szaszłyk z dorsza podawany z sałatą i sosem czosnkowym 24,-
Krewetki w tempurze z sałatą i  sosem mango
28,-
   
Mule po marynarsku 28,-
Kalmary w cieście z sosem Cumberland 19,-
Pierożki z dorsza na kwaśnej śmietanie z koperkiem 14,-
ZUPY  
Gulaszowa z kawałkami dorsza 14,-
Zupa z kalmarami z dodatkiem słodkiej śmietanki 13,-
Rosół z mararonem 10,-
MAKARONY  
Czarny makaron z krewetkami w przepysznym śmietanowym sosie z pomidorkami 29,-
Tagiatelle z krewetkami w lekko pikantnym pomidorowym sosie z cebulą 29,-
Tagiatelle z kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem i pomidorkami z dodatkiem parmezanu, cebuli oraz czosnku 26,-
Tagiatelle Alla Verdura - zezonowe warzywa: cukinia, papryka, cebula, marchew, brokuł 22,-

 

RYBY /SMAŻONE, GRILLOWANE, Z PIECA/

Danie Gramatura Cena
Pstrąg tuszka 300g 23,-
Dorsz filet 150g 24,-
Sandacz filet 150g 28,-
Łosoś norweski filet 150g 28,-
Halibut dzwonko 200g 26,-
Sum filet 150g 26,-

DANIA RYBNE

Danie Cena
Pstrąg Szefa kuchni
Filet z pstrąga z kawałkami łososia podawany na warzywach jullien oraz na ryzu jasminowym z dodatkiem dzikiego.
41,-
Pstrąg zawijany
Pieczony filet z pstrąga z cukinią oraz z tappendą z czarnych oliwek ułożony na fasolce szparagowej oraz białym ryżu.
38,-
Dorsz po sycylijsku
Grillowany filet z dorsza serwowany na gorących warzywach z talarkami ziemniaczanymi i sosem tzatziki.
34,-
Dorsz z puree skordalia
Filet z dorsza w panierce winnej podawany z tradycyjnym greckim puree ziemniaczanym oraz z fasolką szparagową.
29,-
Sum po wiejsku
Smażony filet z suma na śmietanowo-bekoowym sosie podawanay z bukietem warzyw i ziemniakami opiekanymi.
36,-
Łosoś na szpinaku
Pieczony filet z łososia podawany na duszonym szpinaku z puree ziemniaczanym
37,-
Sandacz na parze z pieczonym pomidorem
Filet z sandacza gotowany na parze podawany z pieczonym pomidorem
36,-
Sandacz maślany
Filet z sandacza saute z pieczarkami podsmażanymi na maśle podawany z puree ziemniaczanym i sałatą z sosem winegret.
39,-
Halibut z grilla
Halibut dzwonko w towarzystwie bukietu grillowanych warzyw, ziemniaków opiekanych oraz sosu tzatzyki.
34,-

DANIA nie rybne

Danie Cena
Soczysty kurczak z pieca
filet podawany z sosem z sera pleśniowego ryżem jaśminowy oraz z grillowaną cukiną i cebulką.
27,-

Polędwiczki wieprzowe w dwóch odsłonach:

- w sosie smietanowym z suszona śliwka podawany z aromatyczna kaszą bul gur

- w sosie śmietaniowym z borowikami podawany z ziemniaki opiekanymi

34,-

DANIA DLA DZIECI

Danie Cena
Paluszki Kapitana ATOL
Kawałki dorsza w cieście podawane z surówką z marchwi, frytkami i ketchupem
15,-
Kurczak ‘cornflakes’
Panierowane w płatkach cornflakes polędwiczki z kurczaka podawane z frytkami, surówką z marchwi i ketchupem
14,-
Kokardki per bambino
makaron w sosie pomidorowym posypany parmezanem
13,-

SURÓWKI

Danie Gramatura Cena
Surówka ze świeżej lub kiszonej kapusty 100g 5,-
Surówka z buraczków 100g 5,-
Pomidory z sosem czosnkowym 100g 6,-
Sałata i świeże warzywa z sosem winegret 100g 6,-
Bukiet surówek 150g 6,-
Bukiet warzyw 150 g 6,-

DODATKI

Danie Gramatura Cena
Ziemniaki z wody 120g 3,-
Ziemniaki opiekane 120g 5,-
Krokiety ziemniaczane 120 g 5,-
Frytki smażone, talarki ziemniaczane 120g 5,-
Sosy ciepłe:
Koperkowy, chrzanowy, z zielonego pieprzu
100 ml 4,-
Sosy zimne:
Ketchup, majonez, czosnkowy, winegret, tzatziki, cumberland
50 ml 3,-

DESRY

Danie Cena
Ciasto domowe 11,-
Lody waniliowe lub śmietankowe:
  • na gorąco z wiśniami lub owocami leśnymi
  • z owocami i serkiem mascarpone
10,-