Restauracja

Zapraszamy Państwa do naszej restauracji. Specjalnością naszej kuchni są przede wszystkim dania rybne zawsze świeże, przygotowywane z wysokiej jakości surowców. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.atol-gryfino.pl/restauracja#sigProId30bb000bec

Nie od dziś wiadomo, że kuchnia oparta na rybach jest jedną z najbardziej cenionych przez dietetyków. Ryby dostarczają organizmowi mnóstwo cennych witamin i składników mineralnych. Chcieliśmy podzielić się z Państwem naszym zamiłowaniem i doświadczeniem związanym z kuchnią opartą na rybach. W naszej restauracji polecamy szczególnie zupy i pierożki rybne,  krewetki Black Tiger z masłem czosnkowym a także ryby gotowane, pieczone, grillowane i smażone w rożnych kompozycjach. Dla tych z Państwa, którzy będą chcieli spróbować czegoś innego niż ryby także znajdą się dania mięsne.
 
Jedząc u nas - jedzą Państwo zdrowo, ale co ważne także w przystępnych cenach. Zachęcamy do sprawdzenia naszego menu online. Nasza restauracja to idealne miejsce na obiad z przyjaciółmi, czy rodzinną kolację w spokojnym, przyjaznym, otoczonym zielenią miejscu.
 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Danie Cena
Roladki śledziowe w oleju 15,-
Tatar z łososia  28,-

PRZEKĄSKI NA GORĄCO

Danie Cena
Kalmary w cieście  z sałatą i sosem czosnkowym 26,-     
Pierożki z dorszem podawane z koprem i kwaśną śmietaną
18,-
ZUPY

         

Gulaszowa z kawałkami dorsza 19,-
Zupa z kalmarami z dodatkiem słodkiej śmietanki 20,-
Zupa dnia (zapytaj kelnera) 14,-

 

DANIA RYBNE

Danie

Cena     

Szaszłyk z morszczuka morskiego podawany na miksie sałat z frytkami i sosem czosnkowym 33,-
Dorsz po sycylijsku
Grillowany filet z dorsza serwowany na gorących warzywach z frytkami i sosem tzatziki.
40,-
Dorsz atlantycki
Smażony filet z dorsza podawanay z ziemniakami gotowanymi i zestawem surówek
39,-
Łosoś w papilocie
pieczon z warzywami, podawany z ziemniakami gotowanymi i zestawem surówek
43,-
Roladka z sandacza
pieczony filet z sandacza z zieloą faszolką podawany z puree ziemniaczanym i sałatą z sosem winegret
45,-
Halibut z pieca
Halibut podawany z szaszłykiem warzywnym i ziemniakami opiekanymi oraz sosu tzatzyki.
42,-

DANIA nie rybne

Danie Cena
Kotlet schabowy z ziemniakami gotowanymi oraz zestawem surówek 28,-

Polędwiczki wieprzowe 

w sosie śmietaniowym z borowikami podawany z ziemniaki opiekanymi oraz surówką

39,-       

Kurczak po neapolitańsku

filet nadziewany szpinakiem, suszonymi pomodorami oraz serem mozzarella podawany z frytkami i sałatką warzywną

 

34,-

DANIA DLA DZIECI

Danie Cena   
Paluszki Kapitana ATOL
kawałki dorsza w cieście podawane z surówką, frytkami i ketchupem
18,-
Panierowane kurczaczki
Panierowane polędwiczki podawane z frytkami, surówką i ketchupem
16,-

SURÓWKI

Danie Gramatura Cena
Surówka ze świeżej lub kiszonej kapusty 100g 6,-
Surówka z buraczków 100g 6,-
Sałata i świeże warzywa z sosem winegret 100g 7,-
Bukiet surówek 150g 7,-

DODATKI

Danie Gramatura Cena
Ziemniaki z wody 120g 6,-
Ziemniaki opiekane 120g 6,-
Frytki 120g 6,-

DESRY

Danie Cena
Ciasto domowe podawane z gałką lodów oraz z bitą śmietaną 20,-

Deser lodowy

trzy gałki lodów ze swieżymi owocami lub gorącymi malinami  

15,-