Restauracja

Zapraszamy Państwa do naszej restauracji. Specjalnością naszej kuchni są przede wszystkim dania rybne zawsze świeże, przygotowywane z wysokiej jakości surowców. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.atol-gryfino.pl/restauracja#sigProId30bb000bec

Nie od dziś wiadomo, że kuchnia oparta na rybach jest jedną z najbardziej cenionych przez dietetyków. Ryby dostarczają organizmowi mnóstwo cennych witamin i składników mineralnych. Chcieliśmy podzielić się z Państwem naszym zamiłowaniem i doświadczeniem związanym z kuchnią opartą na rybach. W naszej restauracji polecamy szczególnie zupy i pierożki rybne,  krewetki Black Tiger z masłem czosnkowym a także ryby gotowane, pieczone, grillowane i smażone w rożnych kompozycjach. Dla tych z Państwa, którzy będą chcieli spróbować czegoś innego niż ryby także znajdą się dania mięsne.
 
Jedząc u nas - jedzą Państwo zdrowo, ale co ważne także w przystępnych cenach. Zachęcamy do sprawdzenia naszego menu online. Nasza restauracja to idealne miejsce na obiad z przyjaciółmi, czy rodzinną kolację w spokojnym, przyjaznym, otoczonym zielenią miejscu.
 

 

PRZEKĄSKI NA GORĄCO

 Danie
 Cena
Kalmary w cieście podawane na sałacie z sosem czosnkowym  36,- 
Pierożki z dorszem podawane z koprem i kwaśną śmietaną  25,-

 

ZUPY

Zupa gulaszowa z dorszem                                                                             24,-
Zupa z kalmarami  na ostro
24,-    
Zupa dnia (zapytaj kelnera)
16,-

SAŁATKI I MAKARONY

         

Sałatka z pieczonym łososiem ( łosoś, miks sałat, pomidor, ogórek, papryka, cebula, sos vinaigrette) 49,-       
Czarny makaron z krewetkami aglio olio 50,-
Tagiatelle z kurczakiem (filet z kurczaka, szpinak, suszone pomidory, cebula, sos śmietanowy) 40,-

 

DANIA RYBNE

Danie

Cena     

Pstrąg pieczony  podawany z fyrtkami oraz zestawem surówek 48,-
Dorsz po sycylijsku
Grillowany filet z dorsza serwowany na gorących warzywach z frytkami i sosem tzatziki.
55,-
Dorsz atlantycki
Smażony filet z dorsza podawanay z ziemniakami gotowanymi i zestawem surówek
53,-
Łosoś w papilocie
pieczon z warzywami, podawany z ziemniakami opiekanymi 
56,-
Sandacz maślany
pieczony filet z sandacza smażony na maśle z ziemniakami gotowanymi i sałatą z sosem winegret
57,-
Halibut z pieca
Halibut podawany z szaszłykiem warzywnym i ziemniakami opiekanymi oraz sosu tzatzyki.
52,-

DANIA nie rybne

Danie Cena
Kotlet schabowy z ziemniakami gotowanymi oraz zestawem surówek 35,-

Polędwiczki wieprzowe 

w sosie śmietaniowym z borowikami podawany z ziemniaki opiekanymi oraz surówką

45,-       

Kurczak po neapolitańsku

filet nadziewany szpinakiem, suszonymi pomodorami oraz serem mozzarella podawany z frytkami i sałatką warzywną

 

38,-

DANIA DLA DZIECI

Danie Cena   
Paluszki Kapitana ATOL
kawałki dorsza w cieście podawane z surówką, frytkami i ketchupem
23,-
Panierowane kurczaczki
Panierowane polędwiczki podawane z frytkami, surówką i ketchupem
23,-

SURÓWKI

Danie Gramatura Cena
Surówka ze świeżej lub kiszonej kapusty 100g 8,-
Surówka z buraczków 100g 8,-
Sałata i świeże warzywa z sosem winegret 100g 10,-
Bukiet surówek 150g 12,-

DODATKI

Danie                                                             Gramatura Cena
Ziemniaki z wody 120g 8,-
Ziemniaki opiekane 150g 10,-
Frytki 150g 10,-

DESERY

Danie Cena
Ciasto domowe podawane z gałką lodów oraz z bitą śmietaną 20,-

Deser lodowy z gorącymi malinami   

20,-